Laskonky. Mám ich rada od detstva. Tá úžasná sladká chuť rozplývajúca sa na jazyku…
Ako ich pečie Jarmila Zacher Pajpachová?
Potrebujeme:
- 100 g kryštálového cukru
- 75 g kokosu
- 50 g práškového cukru
- 2 vaječné bielká
Maslový krém:
- 150 g masla
- 15 dkg kryštálového cukru
- 1 vajce
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžička rumu
Postup:
Z bielkov vyšľaháme sneh,vmiešame cukor a šľaháme vo vodnom kúpeli 10 minút. Keď vznikne tuhý sneh, odložíme misku mimo a opatrne vmiešame kokos. Cesto dáme na plech pomocou formy na laskonky, vytvarujeme. Pečieme 60 minút pri teplote 110 stupňov.
Medzitým si pripravíme maslový krém. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme vajce s cukrom a vanilkovým cukrom až do zhustnutia. Necháme vychladnúť, potom zašľaháme do zmäknutého masla. Pridáme rum. Plnku natierame na pripravené, vychladnuté laskonky a spájame.
text a foto Jarmila Zacher Pajpachová